DIRECT NAAR:
Home
Inkomensbelasting
Hardeboom Actueel
Nieuwsoverzicht
Inloggen loondossier
INLOGGEN

Nihiltarief elektrische auto's

fiscale bijtelling electrische auto's hardeboom belastingadviseursEr komt toch een nihilbijtelling voor privégebruik voor volledig elektrische auto's en zogenoemde plug-in hybrides gebruikt als leaseauto. Voorwaarde is wel dat deze auto's niet meer dan 49 gram CO2 per kilometer uitstoten. Met dat voorstel zijn VVD en CDA, gesteund door de PVV, weer bijna terug bij het oude voorstel van staatssecretaris Frans Weekers van Financiën.


Randvoorwaarden

Aan het oorspronkelijke plan van Weekers worden door VVD en CDA wel een beperking gesteld. De schone elektrische auto moet voor het eind van 2013 worden gekocht. Vanaf 2014 geldt voor nieuwe auto's een bijtellingstarief van 7 procent.

 

Auto's met een bereik 500 kilometer (range extender), zoals de Opel Ampera, vallen in de categorie die bij een 5-jarig leasecontract een bijtelling van 0 procent oplevert. Naast  de Opel Ampera's valt ook de nieuwe Toyota Prius plug-in hybride in de nihilbijtelling.  Het nieuwe model heeft volgens Toyota een uitstoot van exact 49 gram en een volledig elektrisch bereik van 23 kilometer. Na deze elektrische kilometers is het een gewone hybride.

 

Bron: Hardeboom  | 

 

 

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Nieuws
Sponsoring
Vestigingen
Vacatures
Over Hardeboom