DIRECT NAAR:
Home
Inkomensbelasting
Hardeboom Actueel
Nieuwsoverzicht
Inloggen loondossier
INLOGGEN

Jaarlijkse KvK bijdrage verdwijnt

hardeboom kamer van koophandel kvkPer 1 januari 2013 zijn ondernemers geen geld meer kwijt aan de jaarlijkse bijdrage van de Kamer van Koophandel. De jaarlijkse heffing verdwijnt dan.

 

Vermindering administratieve lasten

De heffingen kosten ondernemers in totaal 160 miljoen euro per jaar. Eerder maakte minister Verhagen al bekend dat de heffing in 2012 tien procent lager wordt. Vanaf 1 januari 2013 verdwijnt de heffing helemaal. Hierdoor hoeven er niet langer 2,2 miljoen acceptgiro’s verstuurd te worden, wat vijf miljoen euro per jaar scheelt. Bovendien hoeven ondernemers niets meer in te vullen en terug te sturen. Dat scheelt twaalf miljoen euro aan administratieve lasten.

  

Ondernemersplein

De 12 regionale KvK's en Syntens gaan op in één nieuwe organisatie: Ondernemersplein en worden voortaan vanuit de rijksbegroting gefinancierd.

  

Informatie en advies

Ondernemers kunnen straks bij het Ondernemersplein terecht voor al hun overheidszaken: informatie en advies, aanvragen van subsidies, BTW-nummers en inschrijving in het handelsregister. In oktober stuurt minister Verhagen een uitgewerkt plan voor het Ondernemersplein naar de Tweede Kamer.

 

Bron: Rijksoverheid en Hardeboom 

Terug naar nieuws overzicht
Nieuws
Sponsoring
Vestigingen
Vacatures
Over Hardeboom